جلالات نیوز: بعد از آلودگی هوا، خاک و دریا، نوبت به آب سفره های زیر زمینی عسلویه رسید. اگر چه آلودگی آب های زیرزمینی عسلویه با توجه به شرایط منطقه اتفاق جدیدی نیست اما اینبار علت و نحوه آلودگی کمی متفاوت است. طبق گفته کارشناسان؛ در شرایط معمول آلودگی ناشی از تولید مواد شیمیایی گوناگون قشر سطحی آبرفت ها را آلوده می کند که به همراه نفوذ ریزش های آسمانی یا روان آب های سطحی به سفره آب زیر زمینی آن منطقه می رسد و با توجه به حرکت بسیار کند آب های زیر زمینی، باید سال های زیادی بگذرد تا آب تحت تأثیر قرار گرفته و آلودگی در چاهی ظاهر شود. اما در حادثه اخیر یکی از پالایشگاه های گازی پارس جنوبی حجم و کمیت آلودگی به حدی بوده که چاه های اطراف ظرف مدتی کوتاه تر از آنچه تصور می شود تحت تأثیر قرار گرفته و بجای برداشت آب عملاً میعانات گازی برداشت می شود.
بی توجهی و سهل انگاری نفتی ها موجب نشت و هدر رفت هزاران مترمکعب میعانات گازی از خطوط انتقال پالایشگاه هفتم و آلوده شدن سفره آب های زیر زمینی منطقه عسلویه شده است. این امر از این حیث تساهل و بی توجهی تلقی می گردد که میلیون ها متر مکعب میعانات گازی نشت پیدا می کند و متولیان امر متوجه آن نمی شوند! مگر می شود نشتی یک الی دو سال به درازا بکشد و کسی خبردار نشود؟! مگر ورودی و خروجی خطوط و مخازن ذخیره سازی، اندازه گیری نمی شود که چندین هزار مترمکعب میعانات گازی هدر برود و کسی متوجه آن نشود؟! آنهم نه برای یک روز و دو روز بلکه یک الی دو سال و شاید از زمان در سرویس قرار گرفتن خطوط! و مساله بغرنج تر از آن، کتمان چنین حوادث و اتفاقاتی است حوادثی که بصورت مستقیم و غیر مستقیم با سلامت انسان ها سر و کار دارد!
با اینکه موضوع از طریق برخی نهادها در حال پیگیری است و عملیات تخلیه چاه های آلوده آغاز شده است، اما بنابه گفته کارشناسان؛ حذف آلودگی یک آبخانه زمانبر و مشکل می باشد و هرگز نمی توان آن را به طور کامل انجام داد. بویژه زمانی که میعانات گازی عامل آلودگی باشد چرا که این ماده ممکن است حتی آب های زیر زمینی را برای همیشه غیر قابل استفاده نماید.
با این وصف عملاً اصل پنجاهم قانون اساسی نقض شده است. اصلی که بارها و بارها در عسلویه نقض شده اما برخورد مناسب و قاطعی با متخلفین صورت نگرفته است. اصلی که به صراحت اشعار می دارد “فعالیت های اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیر قابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است”.
کوتاه سخن؛ اگر برای محیط زیست و سلامتی ساکنان منطقه اهمیتی قائل نیستید، حداقل از هدر رفت ثروت ملی جلوگیری کنید.